Ingrediënten:
- 60 Gram boter
- 30 gram bloem
- 1 Ui
- 250 Gram champignons (of meer natuurlijk)
- 50 ml Room
- 1 Wortel
- 150 Gram spekblokjes
- 1 liter zelfgemaakte runderbouillon
Bereiding:
We beginnen met de spekblokjes aan bakken en leggen ze daarna
op een keukenpapiertje om ze uit te laten lekken.
Doe 1 liter zelfgemaakt Runderbouillon in een pan en zet hem op het vuur.
Zet 40 gram boter in een steelpannetje en verhit de boter, voeg daarna de bloem toe en maak een roux, laat deze even afkoelen.
Maak de champignons en de wortel schoon en snij ze in stukjes.
Doe de wortel alvast bij de bouillon.
Ondertussen de boter op middelgroot vuur laten smelten en daarin om een ui aan fruiten en de champignons daarna mee laten bakken een minuutje of 10.
Doe de roe in de bouillon en ga daarna met de staafmixer door de bouillon.
Ook de wortel wordt nu klein gemaakt en de bouillon dikt nu iets in, de wortel geeft
een lekkere zoete smaak en kleurt de bouillon mooi.
Voeg nu ook de uitgelekte spekblokjes en de champignons met de uitjes toe aan de bouillon.
De soep aan de kook brengen en dan op laag vuur 8 a 10 minuten laten door sudderen.
Eventueel met peper op smaak brengen
en vlak voor het opdienen de room toevoegen en even door roeren.
Eet smakelijk.