Ingrediënten
1 Ui
4 teentjes Knoflook
1 liter Groentebouillon
2 Prei
1 halve Bloemkool
250 gram gekookte Aardappel
2 theelepels Nootmuskaat
1 eetlepel Worcestersaus
150 gram Spekblokjes
1 klein bosje Peterselie
Bereiding:
Snipper de ui, knoflook en snij de prei in ringen en de roosjes van de bloemkool.
Was de prei en de bloemkool.
Fruit de uien en knoflook totdat ze glazig zien.
Voeg dan de prei toe en bak deze een minuut of drie mee.
Voeg dan de bloemkool roosjes en de groentebouillon toe, en laat dit 3 kwartier
op middelhoog vuur staan.
Kook ondertussen de aardappelen.
Na 3 kwartier met de staafmixer de Bouillon pureren en voeg
de worcestersaus en de nootmuskaat toe.
Bak ondertussen de spekblokjes.
Doe de spekblokjes en de aardappels verdelen over de soepkommen en voeg de
Prei-Bloemkool soep toe.
Laat de spekblokjes achterwege en u heeft een heerlijke vegetarische soep.
Voeg eventueel nog wat croutons toe.
Eet smakelijk!!!