Ingrediënten voor de gehaktballen
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram half om half gehakt
- 150 gram geraspte kaas
- 25 gram paneermeel
- 1 groot ei, losgeklopt
- 2 teentjes knoflook
- Snuf zout en peper
Ingrediënten voor de soep:
- 4 eetlepels boter
- 2 grote uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 480 milliliter bouillon
- 2 theelepels tijm, gesneden
- Snufje zout en peper
Ingrediënten voor het stokbrood
Stokbrood na gelang 150 gram geraspte kaas
Maak de balletjes:
Doe het half om half gehakt, de geraspte kaas, paneermeel,
het ei en de knoflook in een kom en meng tot een geheel.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Rol zo’n 16 balletjes uit het gehakt.
Maak ondertussen de soep:
Verhit de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
Voeg de uien toe en bak deze tot ze helemaal zacht en goudbruin zijn.
Dit duurt zo’n 25 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Schenk de bouillon en tijm toe en breng op smaak met eventueel zout en peper.
Breng het geheel aan de kook en draai het vuur daarna laag.
Laat 10 minuten op het vuur staan.
Voeg de gehaktballetjes toe, doe de deksel op de pan
en laat dit nog 10 minuten op een laag vuur staan.
Snij nog een paar stukjes stokbrood, smeer hier wat olijfolie op
en een hoopje geraspte kaas en zet dit even in de oven totdat de kaas gesmolten is
Serveer de gehaktballen-uiensoep met een stukje stokbrood.
Eet smakelijk.