Ingrediënten:
- 100 gram Rundvlees (mag ook kipfilet zijn)
- Handvol kikkererwten
- Klein handje linzen (optioneel)
- Handvol vermicelli
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 grote ui of 2 kleine
- 1/2 bosje koriander
- Paar takjes bleekselderij (ik pak vaak twee wortelen i.p.v bleekselderij)
- 2 Bouillon blokjes (van rundvlees Maggie Natrium arm)
- 4 volle lepels meel
- 2 liter water
- Scheutje olie
- 2 eieren
Kruiden:
- 1 tl peper
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl Harira kruiden of Ras El Hanout Snufje zout
- Snufje saffraanpoeder
Bereidingswijze:
Maal het volgende in een keukenmachine/blender:
De tomaten, ui, koriander en bleekselderij fijn tot een soep.
Doe een klein laagje olie in de pan.
Vlees en kikkererwten in de pan.
Voeg dan het mengsel uit de blender toe en ook alle kruiden erbij.
Vullen met 2 liter water, deksel erop en voor een uurtje laten koken, eerst op hoog vuur, dan op laag vuur.
Als het vlees en de kikkererwten bijna gaar zijn kun je de linzen erbij doen.
Na 15 – 20 minuten doe je al roerend het meelpapje (4 volle lepels meel met koud water, mag iets vloeibaar zijn) erbij, goed blijven roeren.
Als het te dik is, dan doe je er meer gekookte water bij.
Na 20 minuten kun je de vermicelli en Maggie tabletten erbij doen, steeds af en toe roeren tot de vermicelli gaar is.
Twee eitjes erdoor kloppen met garde.
Eet smakelijk!!!