Ingrediënten:
- 1,5 liter Groentebouillon
- 1 Prei
- 1 Ui
- 1 bol Knoflook
- 1 bosje Lente-ui
- 1 grote Aardappel
- 1 Laurierblaadje
- 1 tl Cayennepeper
- 3 Eidooiers
- 150 gr Spekblokjes
- 1 potje Pesto
- Olie
Bereiding:
Pel de knoflooktenen en schil en snijd de aardappel en de uien.
Verhit de olie en fruit de aardappel uien en knoflook.
Voeg de laurier en peper toe en doe er dan ook de groentebouillon bij.
Kook de Bouillon met de deksel op de pan.
Bak ondertussen de spekblokjes.
Verwijder de laurier en pureer dan de soep met een
staafmixer of blender.
Breng de soep weer aan de kook en bind de soep met de drie eidooiers.
Voeg de spekblokjes toe, garneer met een fijn gesnippert lente-uitje en
serveer de soep met een stukje stokbrood met pesto.
Eet smakelijk!!!