Mercimek Corbasi ” Rode Linzen Soep “

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gr Rode linzen
  • 1 Ui (middel groot)
  • 1 Zoete aardappel
  • 1 Wortel
  • 1 Halve eetlepel tomatenpuree
  • 1 Halve eetlepel peperpuree
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 2 Bouillonblokjes (Kip)
  • 1,5 Liter kokend water
  • Extra: Munt, Pul Biber en Citroen

Bereiding:

Schil de wortel en aardappel en snij ze, evenals de ui, in kleine blokjes.
Fruit de ui aan in de olijfolie in een ruime pan.
Voeg, als de ui glazig ziet, de tomaten- en peperpuree toe en bak even mee om het te laten ontzuren.
Voeg vervolgens de aardappel en wortel toe en bak ook even mee.

Was ondertussen de linzen grondig in een zeef onder stromend water tot het water wat eraf komt helder is.
Voeg ze vervolgens toe in de pan en bak even mee.
Verkruimel de twee bouillonblokjes boven het geheel en giet er de 1,5 liter kokend water op.
Laat het geheel aan de kook komen en laat dit ongeveer 3 kwartier zachtjes door pruttelen tot de linzen helemaal gaar gekookt zijn.
Zet dan even de staafmixer in de soep zodat alle stukjes aardappel en wortel ook verdwenen zijn. Serveren met munt, pul biber en citroen (om citroensap in de soep te druppelen).

Dit bericht is gepost in Soepen. Bookmark de link.

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden.
More info
Deprecated: Functie get_page_by_title is sinds versie 6.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/probsoep/domains/probeermijnsoep.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Accept