Ingrediënten voor 4 personen:
2 Uien
3 Rode paprika’s
3 Oranje paprika’s
(in totaal 750 gram paprika)
1 el Gerookte Paprikapoeder
1 tl cayennepeper
2 liter groentebouillon (zelfgemaakt)
100 gram Crème fraîche
Bereiding:
Snijd de ui fijn.
Verwarm wat olie in een soeppan en fruit de uien hierin aan.
Als de uien gekleurd zijn voeg je de paprikapoeder en de cayennepoeder toe en bak deze even mee.
Snijd ondertussen de paprika in stukjes en doe ze in de pan erbij.
Bak een aantal minuten mee.
Voeg de groentebouillon toe aan de pan toe,
en breng alles aan de kook.
Laat alles ongeveer een kwartier doorkoken.
Voeg nu de Crème fraîche toe.
Pureer de paprikasoep met een staafmixer fijn.
Als je hem te dik vind voeg dan nog wat extra water toe.
Serveer met een stukje stokbrood of toast met kruidenboter.
Eet smakelijk!!!