Romige Bloemkool Soep

Ingrediënten:

  • 2 el Roomboter
  • 2 Uien
  • 1 grote Bloemkool
  • 250 ml Slagroom
  • 1,5 liter groentebouillon

Bereiding:

Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui op matig vuur,
ze mogen niet kleuren.
Verwijder het groen en snijd de plakken van 1 cm dik.
Snijd de stugge stronk weg.
Leg de plakken bloemkool bij de ui in de pan en schenk er 1,5 liter
groentebouillon op.
Voeg zout en peper toe en breng alles aan de kook
en laat dan 15 minuten doorkoken tot de bloemkool gaar is.
Voeg de slagroom toe en kook de soep nog 5 minuten door.
Pureer de bloemkool soep met de staafmixer en proef of hij nog
op smaak gebracht moet worden.

Eet smakelijk!!!

Dit bericht is gepost in Soepen. Bookmark de link.

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden.
More info
Deprecated: Functie get_page_by_title is sinds versie 6.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/probsoep/domains/probeermijnsoep.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Accept