Ingrediënten:
- 2 el Roomboter
- 2 Uien
- 1 grote Bloemkool
- 1 Prei
- 250 ml Slagroom
- 1,5 liter groentebouillon
Bereiding:
Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui op matig vuur,
ze mogen niet kleuren.
Verwijder het groen van de bloemkool
en snijd de plakken van 1 cm dik.
Snijd de stugge stronk weg.
Snij de prei in halve ringen en was het zand er tussenuit.
Leg de plakken bloemkool en de prei bij de ui in de pan en schenk er 1,5 liter
groentebouillon op.
En breng alles aan de kook
en laat dan 15 minuten doorkoken tot de bloemkool en de prei gaar zijn.
Pureer de bloemkool soep met de staafmixer en voeg de slagroom toe,
kook de soep nog 5 minuten door, en serveer met wat blokjes cervelaatworst
en een stukje stokbrood.
Eet smakelijk!!!