Ingrediënten 6 personen
500 gram Split erwten
1 Hamschijf met botje
1 Winterpeen
1 grote Ui
1/2 Knolselderij
1 Prei
1/2 bosje Selderij
2 Laurierblaadjes
1,5 liter Groenten bouillon
2 Rookworsten
Bereidingswijze
Maak alle groenten schoon (peen, ui, knolselderij, prei) en snij ze in kleine blokjes.
Spoel de split erwten meerdere malen grondig schoon.
Snij de selderij fijn
Verdeel de split erwten over de bodem van je Slow Cooker.
Leg hierop de hamschijf.
Voeg alle groenten toe en leg de laurierblaadjes er bovenop.
Vul aan met zo’n 1.5 liter Groenten bouillon.
Stel de Slow Cooker in op ‘low’ en laat zo’n 10 uur op staan.
Roer eventueel halverwege de soep even door.
Als hij té vochtig of dun is kun je de Slow Cooker 20 minuutjes zonder deksel aan zetten.
Let op: naar mate de tijd wordt de soep steeds dikker.
Voeg de in plakjes gesneden rookworst toe.
Haal het botje en eventuele vel van de hamschijf uit de soep
en pluk het vlees wanneer nodig wat uit elkaar.
Roer goed door en serveer met een lekker stukje roggebrood!!!