Saoto Soep

Ingrediënten

4 Kipfilets
3 stuks Prei
1 bos Koriander
1 stengel Citroengras
2 cm Gember
4 teentjes Knoflook
1 rode Peper
2 el Kurkuma
3 Limoenblaadjes
2 l Kippenbouillon

Garnering:

250 gram Mie
4 Eieren
200 gram Taugé

 

Bereiding:

Doe het witte deel van de stengel citroengras, de geschilde gember,
de gepelde teentjes knoflook, de stelen van de koriander
en de kurkuma in een blender of keukenmachine.
Voeg een scheut zonnebloemolie toe en mix tot een kruidenpasta.

Verdeel de kruidenpasta over de kip en leg deze
alvast onderin de Slow Cooker.
Laat de kruiden even intrekken.
Snij nu de prei, was deze en leg hem op de kip,
voeg hierbij ook de limoenblaadjes toe.
Snij de rode peper doormidden en leg deze ook in de Slow Cooker.
Voeg nu de kippenbouillon toe.
Zet de Slow Cooker op “HIGH” voor 4 uur.

Een half uurtje voor dat de 4 uur om zijn water aan zetten
om de Mie te gaan koken en ook de eieren kunnen gekookt worden.
Was de taugé en laat deze uitlekken.
Haal dan de kipfilet uit de Slow Cooker en trek die met 2 vorken uit elkaar.

Leg wat kip en Mie onderin een soepbowl en schep hier de Saoto overheen
en garneer deze met koriander, taugé en een ei.
Zet voor eventuele extra smaak sojasaus en sambal op tafel.
Eet smakelijk!!!

Dit bericht is gepost in Soepen. Bookmark de link.

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden.
More info
Deprecated: Functie get_page_by_title is sinds versie 6.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/probsoep/domains/probeermijnsoep.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Accept