Ingrediënten:
2 Uien
4 teentjes Knoflook
1 blikje Tomatenpuree
1 tl Komijn
1 tl Koriander
1 tl Cayenne peper
1 tl Kaneel
1 Puntpaprika
8 Mergues worstjes
5 Tomaten
1.5 liter Groentebouillon
250 gram Couscous
25 gram Margarine
Bereiding:
Doe de margarine in een pan en fruit de ui en de knoflook.
Zodra dit goed begint te geuren voeg de kruiden, tomatenpuree, vleestomaten
en de puntpaprika toe.
Bak ondertussen op een laag vuur de Mergues worstjes bruin.
Dan gaan we de couscous bereiden (zie recept).
Voeg de groentebouillon toe aan het mengsel met de tomaten en paprika. Dan met de staafmixer door de soep.
Ook kunnen de Mergues worstjes hierbij en
laat dit op een laag vuur 15 minuten door garen.
Doe de couscous in een soepkommetje en vul deze verder met de soep.
Garneer af met een lekker stukje Turks brood en een lekker bakje olijven.
Lust je geen couscous dan kun je ook rijst of kikkererwten gebruiken.
Eet smakelijk.!!!