Ingrediënten
2 eetlepels Olie
1 liter Groentebouillon
150 gram mager gerookt Spek
150 gram Salami
1 Ui
3 teentjes Knoflook
1 Winterwortel
1 blik gepelde Tomaat
1 pot bruine Bonen
2 theelepels Kerriepoeder
1 eetlepel Balsamicoazijn
Peterselie (fijngehakt)
Bereiding
Verhit de olie in de soeppan en laat het spek uitbakken.
Laat de worst een paar minuten meebakken.
Voeg de ui, de knoflook en de wortel toe en laat fruiten tot de ui glazig is.
Voeg de tomaat, de bruine bonen, de kerrie en de groentebouillon toe.
Breng dit geheel aan de kook draai het vuur laag en voeg de balsamicoazijn toe.
En laat dan nog 15 minuten sudderen op een laag vuur.
Strooi als garnering de fijngehakte peterselie over de soep,
en serveer met een lekker stokbroodje met kruidenboter.
Eet smakelijk!!!