Erwten Soep

Ingrediënten:

1000 gram Spliterwten
4 liter Groentebouillon
1000 gram Hamschijf
200 gram Zuurkoolspek
4 Laurierblaadjes
3 Uien gesnipperd
1 Knolselderij 
3 Winterpenen 
4 Preien in halve ringen
2 stengels Bleekselderij 
3 Aardappels 
2 Rookworsten                   

Bereiden:

Spoel de spliterwten in een zeef onder stromend water.
Ze hoeven niet te weken.
Breng ruim water aan de kook, doe de erwten erin,
met hamschijf en spek.
Breng opnieuw aan de kook, schuim af.
Blijft het kookvocht erg troebel, schep dan eventueel na enkele minuten                   
vlees en erwten uit de pan, en zet opnieuw op met schoon water.
Terwijl de erwten en het vlees zachtjes koken bereid je de groenten voor
Snijd de schil van de knolselderie, schil de aardappelen,
en snijd knolselderie en aardappelen in blokjes.
Schil of schrap de winterwortel schoon, halveer hem in de lengte
en snijd de halve wortels in plakjes.
Snijd de preien in de lengte en spoel deze schoon onder de kraan,
laat uitlekken, en snijd in stukken schil de uien en snipper ze grof.
Schil de aardappels en was ze.
Doe nu alle groente en de laurierblaadjes bij de spliterwten en het vlees.
Laat dit anderhalf tot 3 uur koken totdat de erwten gaar zijn.
Haal nu het vlees eruit en haal de botjes en het kraakbeen uit het vlees en
snij het vlees klein, ook kun je nu het zwoerd van het spek snijden.
Roer het vlees goed door de soep en doe nu ook de rookworst in de soep
en verhit de soep nog een kwartiertje en dien dan op met een
stukje roggebrood.

Eet smakelijk!!!

Dit bericht is gepost in Soepen. Bookmark de link.

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden.
More info
Deprecated: Functie get_page_by_title is sinds versie 6.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/probsoep/domains/probeermijnsoep.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6085
Accept