Rode Bonen Soep

Ingrediënten:

250 rode bonen (blikje van 400 gram)
400 gram tomatenblokjes (Pomadori tomaten)
75 gram tomatenpuree (blikje van 70 gram)
3 rode uien
75 gram mais
3 teentjes knoflook
1 1/2 Groentebouillon
1 tl. Gemberpoeder
1 tl. Komijn
1 tl. Paprikapoeder
Olijfolie om te bakken

Bereiding:                                         

Versnipper de rode uien.
Verwarm wat olie in een soeppan op laag vuur.
Voeg de gember, knoflook, paprikapoeder en komijn toe aan de pan en verwarm het kort.
Vervolgens roer je de versnipperde uitjes erdoorheen.
Bak totdat ze glazig worden, dan roer je de tomatenpuree erdoorheen.
Deze bak je een minuutje mee.
Ondertussen doe je de rode bonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan, samen met groentebouillon, het en de rode bonen.
Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
Laat de mais alvast uitlekken.
Je kunt de mais koud serveren door de soep, als je het warm wilt verwarm de mais dan kort in een steelpannetje.
Na de kooktijd haal je de Rode bonensoep van het vuur.
Mix het met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel
(zo grof of fijn als je zelf lekker vindt).
Als de soep te dik is, roer je er nog wat (kokend) water doorheen.
Maar als maaltijdsoep hoort hij ook wel wat stevig te zijn.

Eet smakelijk!!!

Dit bericht is gepost in Soepen. Bookmark de link.

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden.
More info
Deprecated: Functie get_page_by_title is sinds versie 6.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/probsoep/domains/probeermijnsoep.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6085
Accept