Ingrediënten:
500 gram spruitjes
200 gram aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
2 liter groentebouillon
150 gram spekjes
peper
Bereiding:
Snijd de kontjes van de spruitjes af en verwijder de buitenste blaadjes.
Spoel de spruitjes af onder de kraan.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Verhit een scheut (olijf)olie in een (soep)pan.
Gooi de ui in de pan en bak dit eventjes een paar minuutjes aan.
Voeg daarna de aardappel en de knoflook toe en bak dit nog even een minuutje mee.
Doe daarna de spruitjes en de groentebouillon erbij.
Breng het geheel aan de kook en laat de spruitjessoep 15 minuten zachtjes koken zodat de aardappels en de spruitjes kunnen garen.
Bak intussen de spekjes uit in een koekenpan.
Extra olie toevoegen is niet nodig.
Pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met wat peper.
Voeg tenslotte ook de spekjes toe aan de spruitjessoep.
Eet smakelijk!!!