Ingrediënten:
- 60 Gram boter
- 30 gram bloem
- 250 Gram champignons
- 2 el Room
- 2 Bosuitjes
- 150 Gram spekblokjes
- 1 liter zelfgemaakte runderbouillon
Bereiding:
We beginnen met de spekblokjes aan bakken en leggen ze daarna op een
keukenpapiertje om ze uit te laten lekken.
Doe 1 liter zelfgemaakt Runder bouillon in een pan en zet hem op het vuur.
Maak de champignons en de bosuitjes schoon en snij ze in stukjes.
Ondertussen de boter op middelgroot vuur laten smelten
en daarin de champignons 5 minuten laten fruiten.
Deze met bloem bestrooien en aan de bouillon al roerend toevoegen.
Voeg nu ook de uitgelekte spekblokjes en de bosuitjes toe aan de bouillon.
De soep aan de kook brengen en dan op laag vuur 8 a 10 minuten laten door sudderen.
Eventueel met pepper en zout op smaak brengen en vlak voor het opdienen
de room toevoegen en even door roeren.
Eet smakelijk.