Chinese tomaten maaltijdsoep

Voor circa 1,5 liter soep:

 

8 Stevige tomaten
Halve Winterpeen
2 Uien
1 Teen knoflook
Halve rode peper
1 cm Gember
1 Prei
2 Bosuitjes
100 gr Taugé
Klein bosje koriander
250 gr Kipdrumsticks
1 Klein blikje tomatenpuree (70 gr)
Halve el appelcider azijn
2 a 3 el honing
Peper en zout
1 el Speltbloem
1,2 liter Runderbouillon
Olie

Bereiding:

Verhit in de grote soeppan wat olie en bak daarin de drumsticks rondom bruin.
Voeg nu de Runderbouillon samen met 1 bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.
Zet daarna het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten heel zachtjes pruttelen.

Zet een extra pan op het vuur met een flinke laag water.
Breng aan de kook.
Verwijder de kroontjes van 6 van de tomaten (de andere 2 houden we even apart) en snij ze aan de onderkant kruislings in.
Als het water kookt, dompel je de tomaten voorzichtig onder in het warme water.
Laat ze even meekoken totdat het schilletje begint los te laten.
Giet de tomaten af en laat ze afkoelen, trek dan het schil van de tomaten af.

Snipper de ui en snij de winterpeen heel fijn. Verwijder de zaadjes van de peper en snij de peper in dunne reepjes.
Maak de gember schoon en snij klein.
Verwarm in de pan die je net gebruikt hebt om de tomaten te ontvellen een scheut olie en fruit de ui en winterpeen aan.
Pers hier de knoflook boven uit en voeg ook de fijngesneden gember en het pepertje toe.
Schep goed om, doe de tomatenpuree erbij en vul het lege blikje met water, voeg dit ook toe.
Nog een eetlepel speltbloem erbij en dan circa 5 minuten bakken. Blijf omscheppen!

Schep met een schuimspaan de kipdrumsticks uit de bouillon en laat ze afkoelen.
Schep nu het tomatenpuree-prutje in de bouillon en voeg ook de ontvelde tomaten toe.
Laat ongeveer 3 minuten meekoken met de bouillon en draai dan het vuur uit.
Gebruik de staafmixer om een gladde soep te maken.

Was de prei en snij in ringen. Voeg deze toe aan de soep, samen met 3/4de van de taugé.
Breng de soep nog voor 5 minuten aan de kook zodat deze groenten wat zachter kunnen worden.

Breng de tomatensoep op smaak met de azijn, honing, peper en zout.

Pluk het kippenvlees van de drumsticks.
Snij de bosui in fijne ringen, hak de koriander fijn en snij de overgebleven tomaten in kleine blokjes.
Roer als laatste de kip, de koriander en de tomaten door de Chinese tomatensoep en verdeel over de kommen.
Maak nog af met de bosui en taugé.

Eet smakelijk

Bron: www.mindyourfeed.nl