Ingrediënten:
- 2 Flinke uien
- 6 Teentjes knoflook
- 500 gram Aardappelen
- 3 Wortelen
- 500 gram Rundvlees
- 2 eetlepels Zonnebloemolie
- 2 eetlepels Tomatenpuree
- 1 blikje Gepelde tomaten
- 1 Rode paprika
- 1 Groene paprika
- 1 liter Runderbouillon of 1 liter water en 4 bouillonblokjes
Bereiding:
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Schil de wortelen en de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
Snij de gepelde tomaten in stukjes, verwijder eventuele velletjes en kroontjes.
Gooi het vocht van de tomaten niet weg!!!!
Snij de paprika`s in stukjes of reepjes.
Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de ui- en knoflook-snippers toe en bak even mee.
Voeg aardappelen, winterpeen,paprika en tomatenpuree toe en roer goed door.
Voeg ook de gepelde tomaten, en het tomatenvocht toe.
Voeg 1 liter Runder bouillon toe.
Kan ook met een liter water en 4 bouillon blokjes
Roer alles goed door en breng aan de kook.
Laat de soep zachtjes koken tot het vlees gaar is.
Samen met een stukje stokbrood en kruidenboter een heerlijke maaltijd.