Ingrediënten
- 3 Ongeschilde winterpenen
- 1 Grote ongeschilde gele ui
- 1 Hele prei
- ½ Bos selderij
- 3 Tenen knoflook ongeschild
- 1 Venkel
- 2 Laurierblad
- 4 Peperkorrels
- 3 Jeneverbessen
- 2 Groente bouillonblokjes (gebruik hiervoor natriumarme blokjes)
- 3 Liter water
Bereidingswijze:
Snijd alle groenten fijn (de winterpeen en ui hoeven niet geschild te
worden wel even wassen) en giet het koud water erbij.
Zet de pan op het vuur en breng het geheel aan de kook.
Laat minimaal 30 minuten (als je weinig tijd hebt) tot 2 uur zachtjes koken.
Vervolgens doe je een schone theedoek in een zeef
en giet je de bouillon door de theedoek in een schone kom/pan.
Laat de bouillon afkoelen en vries daarna in of bewaar 2-3 dagen in de koelkast.