Kerriemaaltijdsoep

Voor 4 personen:

  • 100 gr Zilvervliesrijst
  • 4 Eieren
  • 2 Uien
  • 2 Prei
  • 1 Lente-ui
  • 2 Teentjes knoflook
  • 4 tl Kerrie
  • 1 tl Kurkuma
  • 1/2 tl Nootmuskaat
  • 25 gr Boter
  • 3 el Speltbloem
  • 1,2 liter Groentebouillon
  • 100 ml (plantaardige) room
  • Peper en zout naar smaak
  • optioneel; sambal

Bereiden:

Doe ruim water in een pan en breng dit aan de kook. 
Voeg de zilvervliesrijst toe en kook in zo’n 20 minuten beetgaar.

Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon.
Verwijder het buitenste blad van de prei en snij in ringen.
Was de prei in een vergiet onder de kraan.

Zet de soeppan op het vuur en laat de boter in de pan smelten.
Voeg dan de ui toe en fruit deze aan. Pers de knoflook uit en bak even zachtjes aan.
Voeg de prei toe en schep door. Laat zachtjes meebakken.

Doe de bloem in de pan en doe nu ook de kerrie, kurkuma en nootmuskaat erbij.
Schep goed om, er mogen geen klontjes achterblijven.

Schenk de Groentebouillon in delen in de pan en roer tussendoor.

Laat de kerriesoep zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig even door.
Kook ondertussen de eieren, in zo’n 6 minuten, we willen hardgekookte eitjes in deze soep.

Giet de rijst af en laat even uitlekken in het vergiet.
Voeg de rijst  toe aan de kerrie soep en roer door.
Het vuur mag aanblijven, maar wel zacht.

Schenk de room bij de soep, en breng verder op smaak met peper en zout.
Er een flinke theelepel sambal bij doen is erg lekker maar voor de liefhebber.

Pel de eieren en snij in stukjes. Verwijder het buitenste blad van de lente-ui en snij in ringen.
Garneer de Kerrie maaltijd soep met rijst met ei en ui.

Eet smakelijk !!!

Bron: www.mindyourfeed.nl