Ingrediënten:
- 1 Runderschenkel (400-500 gram)
- 1 Prei
- 2 Stengels bleekselderij
- 4 Wortels
- 2 Uien
- 2 Teentjes knoflook
- 1 Bosje verse kruiden (bijv. tijm, selderij, rozemarijn, peterselie)
- 2 Laurierblaadjes
- 4 Kruidnagels
- ½ Theelepel foelie
- 4 Peperkorrels
- 3 liter water
- 3 bouillonblokjes (gebruik hiervoor natriumarme blokjes)
Bereiding:
Snijd de winterwortel de bleekselderij en de prei in grove stukken.
Steek de kruidnagels in de uien.
Doe het vlees met de uien met de kruidnagel, knoflook,
de grof gesneden groenten, laurier en de kruiden in een soeppan.
Schenk het water erbij totdat alle ingrediënten onder water staan.
Breng het water aan de kook maar blijf constant roeren.
Zodra het water kookt leg je de deksel schuin op de pan en draai je het vuur laag en laat de bouillon ruim twee uur trekken.
Hoe langer de bouillon trekt, hoe voller de smaak is.
Leg een schone theedoek in een vergiet en zet deze boven een grote pan.
Zeef de bouillon door hem voorzichtig in het vergiet te schenken.
Eet smakelijk.