Spaanse maaltijd Soep

Ingrediënten:

  • 200 Gram chorizo
  • 2 Uien
  • 200 Gram winterpeen (in stukjes)
  • 300 Gram punt paprika
  • 1 Blik witte bonen in tomatensaus (680 gram pot Jumbo)
  • 150 Gram zoete maïs
  • 1 Middelgrote zoete aardappel
  • 2 Liter kippenbouillon

Bereiding:

Maak 2 liter kippen bouillon volgens recept of kook 2 liter
water en gebruik 4 bouillon blokjes.
Snipper de uien en snijd de wortelen, zoete aardappel en de punt paprika
in stukjes.
Kook de wortelen en de zoete aardappel ongeveer 10 minuten zodat ze beetgaar zijn.
Ze garen nog verder in de bouillon.
Fruit de ui ongeveer 5 minuten en voeg dan chorizo en de puntpaprika toe
en laat dit nog een 5 a 10 minuten doorbakken.
Zodra de bouillon kookt zet je het vuur halverwege
en voegt de witte bonen in tomatensaus toe.
Ook de maïs de wortelen, zoete aardappel, punt paprika, uien en chorizo kunnen nu
in de bouillon gedaan worden.
Laat dit nog 15 minuten op middelhoog vuur garen.

Eet smakelijk !!!