Ingrediënten
- 2 bouillonblokjes (rund of eventueel kip) of maak zelf Runderbouillon ( zie Bouillon’s)
- 500 Gram aardappelen in blokjes
- 200 Gram champignons in plakjes
- 150 Gram spek/hamblokjes
- 3 Bosuitjes
- 1 Eetlepel azijn
- 1 laurierblaadje
- 4 eetlepels boter
- 4 eetlepels melk
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding:
Doe 1 liter water of de zelfgemaakte runder of kippen bouillion in een pan Zet hem op het vuur met de deksel erop en breng het water aan de kook. (Doe de bouillonblokjes in de pan wanneer het water kookt en roer even tot ze opgelost zijn.) Doe de aardappelblokjes, een klein scheutje azijn en het laurierblaadje erbij. Zet het vuur wat zachter, doe het deksel opnieuw op de pan en laat dit ongeveer 10 a 15 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen de champignons aan in een pan met 4 eetlepels boter. Snij de bosuitjes in kleine stukjes Verwijder het laurierblaadje uit de soep. Mix de soep glad met behulp van een staafmixer. Doe de champignons, bosuitjes en de hamblokjes in de soep. Zet het vuur klein zodat de hamblokjes warm kunnen worden en zet dan het vuur uit. Doe de melk en het citroensap in de soep. Roer dit nog even door.
Eet smakelijk