Ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie
1 Ui
2 stengels bleekselderij
1 stengel prei
2 teentjes knoflook
300 gram zoete aardappel
300 gram sperziebonen
1 bosje Bosuitjes
4 eetlepels kerriepoeder
1.5 liter groentebouillon
125 gram Mie
400 milliliter kokosmelk
500 gram Kipfilet
Bereiding:
Snij de groenten allemaal in blokjes en kook de sperzieboontjes en de zoete aardappel voor.
Kook ze niet te gaar want ze garen dadelijk nog door in de soep.
Doe de olijfolie in een pan en fruit de ui aan, totdat deze mooi glazig is.
Voeg nu de bleekselderij en de prei toe en fruit deze ook even mee aan.
Kook ondertussen de kipfilet ca 5 min en bak deze mooi rondom bruin.
Doe nu de zoete aardappel, sperziebonen bleekselderij en prei in een wok en bak dit nog 3 minuten.
Doe ook de knoflook en de 4 eetlepels kerriepoeder erbij en de kokosmelk en roer alles goed door.
Laat dit nog 2 minuten door sudderen en giet dit mengsel dan in de groentebouillon.
Roer dit lekker door en laat dit lekker een drie kwartier door sudderen op laag vuur, na 25 minuten
de Mie toevoegen en deze mee laten garen.
Snij ondertussen de kipfilet in reepjes.
Leg deze onderin een mooie soepkom en giet daarna de goed gevulde Kerrie Soep eroverheen.
Garneer af met een bosuitje en snij een lekker stukje Turks brood af.
Eet smakelijk!!!