Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr Bloemkool
- 1 (ongeveer 700 gr) Koolraap
- 4 Lente-uitjes
- 150 gr Gerookt spek
- 500 gr Kalkoengehakt
- 2 Uien
- 1 Teentje knoflook
- 3 el Zonnebloemolie
- 3 el Tomatenpuree
- 1 blik (425 ml) Tomatenblokjes
- 700 ml Groentebouillon
- 2 el Donkere balsamicoazijn
- 3 tl Oregano
Voorbereiding:
Snij de bloemkool.
Schil de koolraap, snij in blokjes van ongeveer 1 cm groot.
Snij de ui in dunne ringen.
Snij de spek in kleine blokjes.
Pel knoflook en hak ze fijn.
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan.
Bak het spek, uien en knoflook ongeveer 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak 4-5 minuten met af en toe roeren.
Roer de tomatenpuree erdoor, en voeg de tomaten toe.
Voeg de groentebouillon toe en breng die aan de kook.
Voeg bloemkool, koolraab en azijn toe en laat ze gedurende 12-14 minuten op middelhoog vuur sudderen.
Was ondertussen oregano, droog deppen en pluk bladeren van de stengels.
Voeg de lente-uitjes en oregano, met uitzondering van enkele voor de garnering, toe en laat deze nog 2 a 3 minuten mee koken.
Breng op smaak met zout en peper en garneer met oregano.
Serveer met ciabatta met knoflookboter!!!