Bolognese Maaltijd Soep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr Bloemkool
  • 1 (ongeveer 700 gr) Koolraap
  • 4 Lente-uitjes
  • 150 gr Gerookt spek
  • 500 gr Kalkoengehakt
  • 2 Uien
  • 1 Teentje knoflook
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 3 el Tomatenpuree
  • 1 blik (425 ml) Tomatenblokjes
  • 700 ml Groentebouillon
  • 2 el Donkere balsamicoazijn
  • 3 tl Oregano

Voorbereiding:

Snij de bloemkool.
Schil de koolraap, snij in blokjes van ongeveer 1 cm groot.
Snij de ui in dunne ringen.
Snij de spek in kleine blokjes.
Pel knoflook en hak ze fijn.

Bereiding:

Verhit de olie in een braadpan.
Bak het spek, uien en knoflook ongeveer 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak 4-5 minuten met af en toe roeren.
Roer de tomatenpuree erdoor, en voeg de tomaten toe.
Voeg de groentebouillon toe en breng die aan de kook.
Voeg bloemkool, koolraab en azijn toe en laat ze gedurende 12-14 minuten op middelhoog vuur  sudderen.
Was ondertussen oregano, droog deppen en pluk bladeren van de stengels.
Voeg de lente-uitjes en oregano, met uitzondering van enkele voor de garnering, toe en laat deze nog 2 a 3 minuten mee koken.
Breng op smaak met zout en peper en garneer met oregano.

Serveer met ciabatta met knoflookboter!!!

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden.
More info
Deprecated: Functie get_page_by_title is sinds versie 6.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/probsoep/domains/probeermijnsoep.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Accept