Ingrediënten
- 2 verse Chorizo’s
- 1 Venkelknol
- 1 Ui
- 1 Wortel
- 1 stengel Bleekselderij
- 3 teentje Knoflook
- 3 Laurierblaadjes
- 1 takje Rozemarijn
- 1 rode Chilipeper
- 2 blikjes Tomatenblokjes
- 1,5 liter Kippenbouillon
- 1 stuk Parmezaanse kaaskorst
- 4 sneetjes Zuurdesembrood
- 1 Buffel mozzarella
- 1 bakje Basilicum cress
Bereiding:
Bak het chorizo vlees in een ruime pan op matig vuur totdat het bruin is.
Haal de helft eruit en zet dit aan de kant.
Voeg de venkel, ui, wortel en selderij toen bak alles
totdat alles zacht is.
Dan kan de knoflook, laurierblaadjes, rozemarijn, chilipepers, tomatenblokjes
kippenbouillon en kaaskorst erbij.
Breng aan de kook en laat dit op laag vuur 30 minuten zachtjes koken.
Haal dan de kaaskorst eruit en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Verdeel dan het zuurdesembrood over de soep komem en schenk de soep erover heen.
Als garnering nog wat buffel mozzarella, basilicum cress en de achter gebleven chorizo
er over heen.
Eet smakelijk!!!