Ingrediënten:
1 eetlepel Olijfolie
1 grote Ui
6 Knoflooktenen, geperst
500 gram mager Stoofvlees
800 gram gepelde Tomaten (of verse tomaten)
1.5 liter Runderbouillon
300 gram Aardappelen
250 gram Sperziebonen
1 groene Paprika
1 rode Paprika
1 theelepel karwijzaad
2 eetlepels gerookte paprikapoeder
150 gram Spekblokjes
Bereiding:
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Maak de sperziebonen en de aardappelen schoon en snij ze in stukjes.
Snij de gepelde tomaten in stukjes, verwijder eventuele velletjes en kroontjes.
Gooi het vocht van de tomaten niet weg!!!!
Snij de paprika`s in stukjes of reepjes.
Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de ui- en knoflook-snippers toe en bak even mee.
Voeg aardappelen, sperziebonen, paprika en tomatenpuree,
en paprikapoeder toe en roer goed door.
Voeg ook de gepelde tomaten, en het tomatenvocht toe.
Voeg 1.5 liter Runderbouillon toe.
Roer alles goed door en breng aan de kook.
Bak de spekblokjes zonder boter in een pannetje.
Laat de soep lekker een uurtje pruttelen op het laagste vuur.
Voeg de spekblokjes toe aan de soep en serveer de soep.
Samen met een stukje stokbrood en kruidenboter een heerlijke maaltijd.