3 Eieren
1 kg Aardappelen
1 el Mosterd
2 el Mayonaise
2 el Crème fraîche
1 Sjalotje
1 Teentjes knoflook
1 takje Dragon
3 takjes Bieslook
3 takjes Peterselie
ersgemalen peper
Voor de garnering:
1 potje Augurken
1 potje Amsterdamse uitjes
1 krop ijsbergsla
Bereiding:
Schil en snijd de aardappels in blokjes ter grootte
van dobbelstenen en zet ze op in koud water met zout.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en
kook de aardappels met deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
Giet de aardappels af en laat ze uitdampen.
Hak de eieren grof.
Meng in een ruime kom de mosterd, zout, peper, mayonaise en crème fraîche.
Pel en snipper de sjalot.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Pluk en hak de kruiden fijn.
Roer de warme aardappelblokjes, eieren, sjalot, gehakte kruiden en knoflook door de saus.
Nog eventueel peper en zout toevoegen naar smaak.
Gebruik voor het serveren een mooi groot bord of een schaal,
en leg eerst wat blaadjes ijsbergsla neer en hier bovenop
de aardappelsalade met garnering naar wens zoals zilveruitjes, augurkjes enz..
Eet smakelijk!!!