Ingrediënten
- 4 Witte uien
- 1 teentje Knoflook
- 2 takjes Tijm
- 30 g Roomboter
- 0.5 tl Cayennepeper
- 1 el Balsamico azijn
- 2 el Bloem
- 2 l Kippenbouillon
- 4 plakjes Bladerdeeg
- 1 Ei
- Olijfolie
- 100 g geraspte Oude kaas
Bereiding:
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Ris de tijm.
Smelt boter in een grote pan en bak de uien, knoflook en tijm circa 8 minuten goudbruin op hoog vuur.
Voeg de cayennepeper en balsamicoazijn toe en roer de bloem erdoor.
Blus af met de kippenbouillon en laat circa 15 minuten op laag vuur koken.
Bladerdeeg korst
Laat het bladerdeeg licht ontdooien.
Schep de soep in 4 grote koppen en laat de soep een beetje afkoelen.
Kluts het ei en smeer de randen van de soepkoppen in met ei.
Leg het bladerdeeg op de bovenkant van de soep kommen en druk de randen luchtdicht vast.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met ei.
Zet de koppen op een bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!!!