225 gram Kikkererwten (zelf geweld en gekookt of uit blik)
2 eetlepels Tahin (sesampasta)
2 Teentjes knoflook, gepeld
Sap van 1 citroen
Olijfolie
1 theelepel
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Peper en zout
Optioneel: chili vlokken
Bereiding:
Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een kom.
Pers de citroen uit en voeg het sap hier aan toe.
Voeg dan 4 eetlepels olijfolie en wat peper en zout toe.
Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar.
Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat.
Schep het geheel in een kommetje en maak de hummus af met wat olijfolie en een snuf paprikapoeder.
Variatie:
Ben jij voor een pittige variant?
Voeg twee theelepels paprikapoeder en een theelepel chili vlokken toe aan het mengsel.