Voor 1 flinke pan soep
- 250 gr Kipfilet
- 2 Uien
- 5 Winterpenen
- 150 gram Pasta (macaroni of penne)
- 3 stengels Bleekselderij
- 100 gr Cavalo nero (palmkool, of gebruik boerenkool)
- Halve rode peper
- 2 liter Kippenbouillon
- 1 pot Cannellini bonen (of witte bonen)
- 1 el Oregano (gedroogd)
- Peper en zout
- Olie om te bakken
Bereiding:
Schil en snipper de ui.
Snij de peper in kleine stukjes.
Verwarm flink wat olie in de soeppan en fruit de ui hierin aan.
Voeg de peper toe en bak dan de ui tot deze glazig ziet.
Doe de kipfilet in de pan en bak even rondom lichtbruin.
Voeg de kippenbouillon toe,
breng aan de kook en laat de kipfilet ongeveer 20 minuten mee koken.
Schep de kipfilet daarna uit de pan.
Maak ondertussen de bleekselderij en winterpeen schoon en snij in plakjes.
Wanneer je de kipfilet uit de pan schept, voeg je de bleekselderij en winterpeen toe.
Laat de soep wel koken en gaar de bleekselderij en winterpeen in zo’n 15 minuten.
Pluk met 2 vorken de kipfilets uit elkaar en schep terug in de pan.
Spoel de witte bonen schoon onder de kraan in een vergiet en voeg toe aan de Italiaanse kippensoep.
Snij de cavalo nero (of gebruik boerenkool als je dit niet kunt krijgen)
in grove stukken en verwijder de harde kernen van de bladen.
Voeg deze groente ook toe aan de soep en doe ook de pasta erbij.
Laat dit ook nog 10 minuten mee koken.
Breng op smaak met peper, zout en nog wat oregano en eet smakelijk!
Eet smakelijk!!!