Ingrediënten:
- 100 gram Lams gehakt
- 1 bosje Peterselie
- 1 theelepel Rode peper
- 1 theelepel Zwarte peper
- 2 theelepels Zout
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1 eetlepel Tomatenpuree
- 1 eetlepel Wit maïsmeel
- 1 Ui
- 2 Teentjes knoflook
- 1 Theeglas witte kikkererwten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 beker gekookt water
Bereiding:
Neem een schaal en leg hier het gehakt in.
Snijd de peterselie in kleine stukjes.
Voeg deze toe aan het gehakt.
Voeg de rode peper, zwarte peper, zout, bakpoeder en tomatenpuree toe aan het gehakt.
Kneed alles tot een geheel.
Neem een schaal en doe hier het maïsmeel in.
Neem een klein beetje gehakt en rol dit tot een klein balletje.
Dit balletje rol je door het maïsmeel heen todat het helemaal bedekt is.
Neem een pan.
Doe hier de zonnebloemolie in.
Als de zonnebloemolie in de pan klaar is om in te bakken, leg je de balletjes gehakt in de pan.
Laat deze balletjes gehakt allemaal gaar worden.
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
Voeg deze toe aan de pan.
Roer dit samen.
Giet het gekookte water in de pan.
Roer alles goed door.
Daarna voeg je de kikkererwten ook toe aan de pan.
Roer dit door.
Ze de deksel op de pan.
De soep is klaar als de kikkererwten zacht aanvoelen.
Dit zal ongeveer een half uur duren.
Nu is de de soep klaar is kun je 2 theelepels zout toevoegen aan de soep naar smaak.
Serveer met een stukje Turks brood!!! Eet smakelijk