Ingrediënten voor 4 personen
- 3 Rode paprika’s
- 2 Chorizoworsten (elk ca. 250 g)
- 1,5 l Groentebouillon
- 1 glas (à 212 ml) Zilveruitjes
- 1 blik (à 425 ml) Kikkererwten
- 1/2 Bieslook
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de paprika’s in stukjes.
Snij de worst in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Plaats chorizo in een koude braadpan, warm langzaam op, bak ongeveer 5 minuten.
Voeg de peper toe, laat even sudderen.
Voeg bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
Giet zilveruitjes en kikkererwten in een vergiet, giet ze af.
Was de bieslook en snijd in fijne ringen.
Voeg uien en kikkererwten toe aan de bouillon en laat dit nog 5 minuten doorkoken..
Breng de maaltijdsoep op smaak met zout en peper, bestrooi met bieslook.
Serveer eventueel met een stukje stokbrood met kruidenboter!!!