Ingrediënten:
- 1 el Olijfolie
- 250 gram Kipfilet
- 1 Ui
- 2 teentjes Knoflook
- 1 tl Chili vlokken
- 1 tl Komijn
- halve tl Kaneel
- 1 blik Tomatenblokjes (400 ml)
- 1 blik Kokosmelk (400 ml)
- 500 ml Groentebouillon
- 1 Pot Pindakaas (350 gram)
- 1 bakje Taugé
- 1 el Sambal Manis Bereiding:
Voor het lekkerste resultaat maak je zelf een Groenteboullion,
maar je kunt de bouillon ook maken met een bouillonblokje en 500 water.
Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui op middelhoog vuur totdat de uien zacht worden.
Doe ondertussen de kipfilet in een ruime pan met water en kook deze 20 minuten.
Daarna kun je de kip in kleine stukjes snijden of plukken.
Doe nu de complete inhoud van de pot pindakaas erbij, en het blikje kokosmelk. Roer dit met een garde totdat je een mooie gladde saus hebt.
Giet nu de tomatenblokjes, de knoflook, chili vlokken, komijn en kaneel erbij
en breng dit tot tegen de kook.
Begin nu met bouillon over te scheppen in de pindasaus totdat je een mooie soepdikte krijgt
en laat dit nog 5 min zachtjes aanstaan.
Leg nu wat kipfilet onderin een mooie soepkom en schep hier de pindasoep overheen,
garneer dit met taugé en gebakken uitjes.
Een stukje stokbrood met kruidenboter is er altijd lekker bij.
Eet smakelijk!!!