Ingrediënten:
- 200 Gram chorizo
- 2 Uien
- 200 Gram winterpeen (in stukjes)
- 300 Gram punt paprika
- 1 Blik witte bonen in tomatensaus (680 gram pot Jumbo)
- 150 Gram zoete maïs
- 1 Middelgrote zoete aardappel
- 2 Liter kippenbouillon
Bereiding:
Maak 2 liter kippen bouillon volgens recept
of kook 2 liter water en gebruik 4 bouillon blokjes.
Snipper de uien en snijd de wortelen, zoete aardappel en de punt paprika in stukjes.
Kook de wortelen en de zoete aardappel ongeveer 10 minuten zodat ze beetgaar zijn.
Ze garen nog verder in de bouillon.
Fruit de ui ongeveer 5 minuten en voeg dan chorizo en de puntpaprika toe en laat dit nog een 5 a 10 minuten doorbakken.
Zodra de bouillon kookt zet je het vuur halverwege
en voeg de witte bonen in tomatensaus toe.
Laat dit nog 15 minuten op middelhoog vuur garen.
Eet smakelijk !!!