Yesil fasülye yemegi
Ingrediënten:
- 250 gram Sperziebonen
- 200 gram Kalfsvlees
- 2 Tomaten
- 1 Ui
- 3 teentjes Knoflook
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 theelepel Paprikavlokken
- 2 theelepels Zout
- 1 eetlepel Tomatenpuree (domates salçasi)
- 400 ml Kokend
Bereiding:
Was de sperziebonen schoon en verwijder de uiteindes.
Breek ze vervolgens door midden.
Snijd het vlees in kleine blokjes.
Snijd de tomaten, uien en knoflook in kleine stukjes.
Plaats een pan op hoog vuur en giet hier de olijfolie in.
Wacht een beetje totdat de olijfolie warm genoeg is om mee te bakken.
Voeg vervolgens het vlees toe.
Roer dit door totdat de kleur van het vlees verandert.
Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit ze.
Wanneer de ui doorzichtig is geworden, voeg je de tomaten toe aan de pan.
Roer vervolgens goed door.
Voeg de paprikavlokken en de tomatenpuree toe aan de pan.
Voeg vervolgens de sperziebonen toe aan de pan.
Roer goed door.
Voeg ook het zout toe.
Tot slot voeg je het kokende water toe.
Roer alles goed door en sluit vervolgens de pan met zijn deksel.
Zet het vuur op een laag pitje als de soep begint de koken.
In een snelkookpan laat je het ongeveer 15 minuten langzaam doorkoken of 60 minuten in een normale pan.
Het gerecht is klaar wanneer het vlees en de sperziebonen goed gaar zijn.
Eventueel als extra een beetje rijst bij koken.
Het gerecht is nu klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!