Ingrediënten
- 150 gr Rijst
- 1 Sjalot
- 2 teentjes Knoflook
- 1 tl Sesamolie
- 3 cm verse Gember
- 75 gr Kipgehakt
- 800 ml Kippenbouillon
- 1 Steranijs
- 1 Kaneelstokje
- 1 Kruidnagel
- 1 tl Kaneelpoeder
- 1 el Hoisinsaus
- 1 tl Vissaus
- 1 Lente-ui
- Enkele takjes Koriander
Bereiding:
Kook de rijst in licht gezouten water of met een bouillonblokje
giet af en zet aan de kant.
Fruit de sjalot en de knoflook in olie en doe er ook de gember bij.
Doe ook het gehakt erbij en laat dit al roerend garen.
Giet er nu de kippenbouillon bij en voeg er ook de steranijs,
kruidnagel, kaneel en kaneelpoeder toe.
Doe deksel op de pan en laat dit 10 minuten sudderen.
Haal hierna het kaneelstokje, steranijs en de kruidnagel uit de soep.
Doe er nu de Hoisin en vis saus erbij en werk de soep af met een
gesnipperde lente-ui, koriander en wat vers gemalen peper.
Eet smakelijk!!!