Ingrediënten:
-2 eetlepel wok olie (of andere olie om te wokken)
-1 groenten bouillonblokje.
-1 a 2 teentje knoflook.
-1 pond zuurkool naar eigen smaak.(Ik vind kruiden of wijnzuurkool lekker,
gewone zuurkool spoel ik 1x uit..)
-1 kilo vastkokende aardappels.
-1 grote ui.
-1 pond gemarineerde speklappen.
-1 rookworst naar eigen smaak.
-1 klein bekertje water.
Bereiding:
Snij de aardappels in kleine blokjes.
Snij de ui klein.
Snij of pers de knoflook.
Snij de rookworst in kleine blokjes.
Bak de speklappen apart in koekenpan, bruin krokant.
Daarna af laten koelen om klein te snijden. Dit kan op het laatst.
Wok pan:
Wok de ui met knoflook en bouillonblokje bruin.
Daarna de blokjes aardappels erbij.
Doe er water bij zodat de aardappelblokjes beetgaar kunnen worden.
Laat dit 10 a 15 min staan.
Dan zuurkool erdoor, daarna kan de gesneden rookworst erbij en als laatste de gesneden speklappen.
Mosterdpot erbij en eet smakelijk!!