INGREDIËNTEN:
2000 ml groentebouillon
1000 g kruimige aardappelen
200 g wortel, in blokjes
200 g peterseliewortel, in blokjes
200 g prei, in blokjes
200 g knolselderij, in blokjes
150 ml garlan kruidenkaas (Jumbo)
100 g ui, in blokjes
2 laurierblaadjes
2-3 el boter
1 snufje nootmuskaat
zout en peper naar smaak
2 rookworsten, in plakjes
VOORBEREIDING:
Zet een grote pan met een passend deksel op middelhoog vuur,
laat de boter in de pan smelten en verhitten.
Voeg de in blokjes gesneden uien toe en fruit 5 minuten.
Voeg de resterende groenten toe, zout en bak 3 minuten, af en toe roerend.
Giet de bouillon erbij, voeg het laurierblad toe en peper de soep lichtjes.
Breng aan de kook en laat afgedekt 25 minuten sudderen.
Verwijder het laurierblad en schep er eventueel wat groenten uit
met de pollepel om later als garnering te gebruiken.
Mix de soep fijn met de staafmixer en doe de overige groenten terug in de pan.
Voeg de roomkaas toe en laat het een keer koken.
Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat
en voeg de worstjes toe aan de soep.
Laat 3 minuten sudderen en serveer.