Mexicaanse Tortilla Soep met Kip

Ingrediënten:

  • 1 rode Ui
  • 2 teen Knoflook
  • 1 rode Peper
  • 2 el neutrale Olie
  • Zout en peper
  • 1 tl gemalen Komijn
  • 1 el Rietsuiker
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 blikken Tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 400 gram Kippen dijen
  • 1 limoen
  • 1 Advocado
  • 1 bosje Koriander
  • 75 gram Feta
  • 1 zak Tortilla chips

Bereiding:

Pel en snipper en snij de ui, knoflook en rode peper.
Verhit de olie in een grote soeppan, fruit hierin de ui, knoflook
en de helft van de rode peper met wat zout 10 minuten op zacht vuur.
Voeg de komijn toe en bak even mee.
Voeg rietsuiker, kippenbouillon en tomatenblokjes toe.
Breng de soep aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.
Leg de kippen dijen in de soep draai het vuur omlaag.
Pocheer de kip 15 a 20 minuten zonder de deksel gaar.
Schep de kip uit de soep en controleer of de soep goed gaar is.
Rasp intussen de limoenschil en snijd de limoen daarna in partjes.
Snijd het advocado vlees in plakjes en besprenkel met wat limoensap
en wat peper en zout.
Hak de koriandersteeltjes fijn en de blaadjes grof.
Verkruimel de feta.
Trek met 2 vorken het kippenvlees in rafels, proef en breng de soep op smaak.
Pureer de soep, schep in de borden en leg er wat kip in.

Serveer de soep met de tortillachips, avocado, koriander, feta,
chilipeper limoensap en limoenpartjes erop.

Eet smakelijk!!!

 

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden.
More info
Deprecated: Functie get_page_by_title is sinds versie 6.2.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan WP_Query. in /home/probsoep/domains/probeermijnsoep.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Accept