Ingrediënten soep:
- 1,5 liter kipbouillon
- 3 kippenbouten
- 4 glazen water (600 ml)
- 2 theelepels zout
Ingredienten dressing:
- 2 el roomboter
- 4 el meel
- 1 el Rode peper vlokken
- 1 el Munt
Bereiding:
Doe de kippenbouten in de pan en vul deze aan met 4 glazen water,
zet de pan op het vuur en wacht tot het gaat koken.
Haal de pan van het vuur en vang het water op, leg de kippenbouten even opzij.
Voeg 1,5 liter kipbouillon toe aan het water.
Doe de lege pan terug op het vuur en doe daar 2 eetlepels roomboter in.
Doe hier 4 eetlepels meel bij.
Roer dit geheel in de pan gedurende een minuut en voeg dan 1 glas koud water toe.
Blijf een tiental seconden goed roeren en voeg daarna het eerder opgevangen water met de kipbouillon toe aan de pan.
Goed blijven roeren!
Wacht nu tot de pan weer gaat koken.
Haal ondertussen het vlees van de kippenboutjes en als de bouillon begint met koken,
voeg dan het vlees toe aan de pan.
Goed roeren.
Houd de pan nog een 5 minuten op het vuur.
Bereiding van de dressing:
Zet een steelpan op het vuur en doe er een halve eetlepel roomboter in.
Als de boter is gesmolten, voeg 1 theelepel rode peper vlokken en 1 theelepel munt er aan toe.
Meng het geheel en haal het na een minuutje van het vuur
Giet wat van deze dressing over de soep heen. Eventueel aangevuld met een vers muntblaadje.
Eet smakelijk!